Extractul unei plante tropicale poate ajuta la prevenirea obezității

publicat de Florin Mitrea
66 vizualizări
Mallotus peltatus

Obezitatea este un factor de risc major pentru diferite boli cronice, în special cele legate de stilul de viață. De aceea, descoperirea unei substanțe care protejează împotriva obezității și elucidarea mecanismului său molecular reprezintă una dintre cele mai importante probleme privind îmbunătățirea sănătății omului.

În cadrul unui studiu recent, oamenii de știință au investigat efectele antiobezitate ale extractului de Mallotus peltatus, o plantă tropicală cu flori din familia Euphorbiaceae, întâlnită din India până în Papuasia.

Efectele antiobezitate induse de produsele naturale includ declanșarea apoptozei, blocarea sau întârzierea ciclului celular și interferențe cu factorii de transcripție sau căile de semnalizare, care apar la începutul adipogenezei.

Extractul de Mallotus peltatus, folosit în medicina tradițională pentru tratarea bolilor vezicii biliare, are efecte împotriva aterosclerozei și steatozei. Însă efectul antiobezitate și mecanismul său încă nu au fost elucidate.

Cercetătorii au studiat efectele împotriva obezității ale extractului atât in vivo, cât și in vitro. Tratamentul cu extract a inhibat în mod semnificativ creșterea masei corporale și formarea țesutului adipos. A mai arătat, de asemenea, modificări morfologice la nivelul ficatului și țesutului adipos al șoarecilor de laborator.

Cercetările suplimentare au arătat că sinteza grăsimilor a fost inhibată prim suprimarea mai mult factori de transcripție implicați în diferențierea adipocitelor.

Sursa: Sci.news

Din aceeași categorie

© 2022-2024  Florin Mitrea – Temă WordPress dezvoltată de PenciDesign

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Acceptă Detalii