Ziua mondială a păsărilor migratoare 2023

publicat de Florin Mitrea
124 vizualizări
Poster Ziua mondială a păsărilor migratoare

Anul acesta, Ziua mondială a păsărilor migratoare este sărbătorită în zilele de 13 mai și 14 octombrie și se concentrează pe importanța apei pentru speciile de păsări migratoare.

Apa este esențială pentru viața de pe planeta noastră. Marea majoritate a păsărilor migratoare se bazează pe ecosistemele acvatice în timpul ciclului lor biologic. Zonele umede interioare și de coastă, râurile, pâraiele, lacurile și iazurile sunt vitale pentru hrănire și cuibărit, precum și ca locuri de odihnă și realimentare în timpul lungilor călătorii migratorii.

Din păcate, ecosistemele acvatice sunt tot mai mult amenințate în toată lumea, ceea ce atrage după sine și creșterea amenințărilor la adresa păsărilor care depind de aceste ecosisteme. Consumul de apă tot mai ridicat pentru nevoile omului, poluarea și schimbările climatice au un impact direct asupra disponibilității apei curate și asupra stării de conservare a multor specii de păsări migratoare.

Ziua mondială a păsărilor migratoare este o campanie anuală de conștientizare, care evidențiază necesitatea conservării păsărilor migratoare și a habitatelor acestora. Campania are o acoperire globală și este un instrument eficient pentru a ajuta la creșterea gradului de percepție cu privire la amenințările cu care se confruntă păsările migratoare, importanța lor ecologică și necesitatea cooperării internaționale pentru protejarea lor.

Din aceeași categorie

© 2022-2024  Florin Mitrea – Temă WordPress dezvoltată de PenciDesign

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Acceptă Detalii