Un avocado pe zi ar putea reduce nivelul colesterolului

publicat de Florin Mitrea
116 vizualizări
Avocado

Ultimele tendințe alimentare se află într-o continuă schimbare și uneori este dificil de ținut ritmul. Acum experții își concentrează cercetările pe beneficiile pentru sănătate aduse de anumite alimente, unul dintre acestea fiind avocado.

Un studiu recent, publicat în Journal of the American Heart Association, a evaluat impactul consumului zilnic de avocado comparativ cu o dietă obișnuită.

Oamenii își pot obține colesterolul din alimentație, dar acest compus este sintetizat și de către organism. Există două tipuri principale de colesterol: lipoproteina cu densitate mică (low-density lipoprotein – LDL) și lipoproteina cu densitate mare (high-density lipoprotein – HDL). Este esențial ca nivelurile colesteroului, în particular ale colesterolului LDL (uneori denumit și ”colesterol rău”), să fie menținute sub o anumită limită, pentru a preveni efectele adverse asupra sănătății, cum ar fi accidentul vascular cerebral sau afecțiunile arterelor coronare.

Cercetările aflate în desfășurare studiază factorii care influențează nivelurile de colesterol și modul în care oamenii își pot modifica dieta pentru a-și menține colesterolul la un nivel sănătos și a-și îmbunătăți calitatea generală a alimentației. O arie de interes este impactul specific asupra sănătății ale unor alimente.

De exemplu, consumul de avocado poate ajuta la menținerea unor niveluri sănătoase de colecterol. De asemenea, avocado conține unele vitamine benefice, cum sunt vitaminele C și K și este o sursă bogată de fibre.

Deși cercetătorii nu au observat diferențe semnificative între grupul de control și grupul studiat, ei au descoperit că participanții care au consumat avocado zilnic prezentau niveluri mai reduse ale colesterolului rău și și-au îmbunătățit calitatea dietei. Mai mult, oamenii de știință nu au observat diferențe semnificative în privința greutății, ceea ce înseamnă că un consum zilnic de avocado nu duce la creșterea în greutate.

Cu toate acestea, studiul a prezentat unele limitări.  De exemplu, cercetătorii nu au colectat date despre medicamentele administrate. De asemenea, participanții au fost urmăriți timp de doar șase luni; extinderea perioadei de studiu ar putea duce la rezultate diferite, în special în ceea ce privește țesutul adipos visceral.

Din aceeași categorie

© 2022-2024  Florin Mitrea – Temă WordPress dezvoltată de PenciDesign

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Acceptă Detalii