Florile de primăvară cele mai populare

publicat de Florin Mitrea
14 vizualizări
Florile de primăvară

În grădină, primăvara totul se trezește din somnul de iarnă. Florile de primăvară înfloresc devreme, din martie până în aprilie, dând zonei un aspect minunat. Însă acest lucru depinde, în mare parte, de condițiile meteorologice.

Ce sunt florile de primăvară?

Primăvara marchează trecerea de la cenușiul iernii la un anotimp mai luminos și mai vesel. Flori frumoase ies de sub zăpadă în această perioadă a anului și înfloresc din martie până în aprilie. Acestea sunt florile de primăvară și creează o atmosferă veselă, în așteptarea anotimpului cald.

Iată câteva exemple de flori de primăvară populare:

Brândușele

BrândușeBrândușele sunt flori de primăvară perene care pot fi întâlnite în zonele alpine. Mulți oameni vizitează aceste zone în timpul primăverii pentru a vedea pajiști întinse acoperite cu brândușe. Dar brândușele pot fi admirate și în grădini sau parcuri, unde ies în evidență prin coloritul lor viu. Deși aceste plante sunt adaptate la frig, ele au nevoie de lumină solară pentru a înflori.

Ciuboțelele

CiuboțeleCiuboțelele se mai numesc primule și se întâlnesc în zonele alpine. Deoarece unele dintre ele sunt rezistente la vremea rece, ele pot înflori la începutul lunii martie, dar aprilie și mai reprezintă lunile standard pentru înflorire. Ciuboțelele prezintă o varietate de culori, inclusiv alb și galben, la care se adaugă numeroase alte nuanțe.

Lalelele

LaleleleLalelele sunt flori des întâlnite în toate Europa. Acest lucru nu este de mirare, deoarece există peste o sută de specii și mai multe mii de varietăți de lalele. Unele dintre acestea sunt extrem de rare, motiv pentru care bulbii lor sunt scumpi. Lalelele au nevoie de condiții ideale pentru a crește. Olanda este cunoscută pentru lalele, fiind numită și Țara lalelelor.

Narcisele

NarciseleNarcisele sunt flori de primăvară care nu necesită mari eforturi pentru a fi cultivate în grădini. Ele sunt ideale pentru grădinarii începători, care nu au prea multă experiență cu plantele. Narcisele prezintă o varietate de culori și corole, de la galben și portocaliu până la alb și roz.

Bujorii

BujoriBujorii cu originea în China sunt cei mai populari. Florile lor sunt mari și au culoarea roz sau alb. Au un miros distinctiv, care poate fi sesizat de la distanță. Bujorii înfloresc în mai, dar, în funcție de condiții, pot înflori și până la sfârșitul lunii iunie. Bujorii au nevoie de un sol bogat în nutrienți, ușor acid și umed. Ei trebuie protejați de vântul puternic, care le poate rupe tulpinile.

Margaretele

MargareteleMargaretele sunt binecunoscute ca flori de luncă și înfloresc primăvara. Dar ele pot fi cultivate și în grădini, doar trebuie aleasă specia potrivită. Solul trebuie să fie bogat în nutrienți, să fie umed și să aibă un pH ușor acid.

Sursa: Snapblooms

Din aceeași categorie

© 2022-2024  Florin Mitrea – WordPress Theme Designed and Developed by PenciDesign

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Acceptă Detalii