Cele mai mari păsări din lume

publicat de Florin Mitrea
20 vizualizări
Cele mai mari păsări din lume - turmă de struți

Pe Pământ există aproape 10.000 de specii de păsări, de diferite forme și dimensiuni. Unele dintre cele mai mari păsări pot depăși în înălțime un jucător de baschet, iar când își întinde aripile, depășesc lățimea unui pat regal.

Haideți să vedem care sunt cele mai mari păsări din lume:

Albatrosul călător

Albatrosul călător

Atunci când vine vorba despre mărimea aripilor, albatrosul călător (Diomedea exulans) se află în fruntea listei. Aceste păsări marine au o anvergură a aripilor de până la 3,5 metri, ceea ce înseamnă că ele pot plana timp îndelungat. De fapt, un exemplar de albatros chiar a călătorit 6.000 km în doar 12 zile. Există 23 de specii de albatroși. Totuși, cu excepția uneia, toate sunt în pericol de extincție sau amenințate cu dispariția. Acest lucru se datorează faptului că păsările sunt prinse în plasele de pescuit în timp ce își caută hrana.

Acvila harpia

Acvila harpia

Acvilele harpia (Harpai harpyja) se numără printre cele mai mari păsări din lume atunci când vine vorba despre greutate. O femelă adultă poate cântări 9 kilograme, în timp ce masculii pot ajunge la 4,5 kilograme. Aceste păsări se întâlnesc pe continentul sud-american, din sudul Mexicului până în Argentina. Au o anvergură a aripilor de 2 metri. După ce observă prada, acvilele coboară în picaj cu o viteză de 80 kilometri pe oră și își înșfacă prada cu ghearele lungi de 13 cm. Numele lor provine de la Harpie, monstrul jumătate femeie și jumătate pasăre din mitologia greacă.

Struțul african

Struțul

În ceea ce privește mărimea și greutatea, struțul este cea mai mare pasăre care trăiește pe Pământ. Aceste păsări masive pot crește până la 2,7 metri înălțime și pot atinge 130 de kilograme. Chiar dacă anvergura aripilor lor atinge 2 metri, struții nu pot zbura. În schimb, ei își folosesc aripile așa cum corăbiile își utilizează pânzele. Struții sunt păsări rapide, atingând o viteză 70 de kilometri pe oră. De asemenea, ei sunt extrem de agili, utilizându-și aripile pentru a cârmi sau a frâna rapid. Uneori își utilizează picioarele prevăzute cu gheare pentru a ataca.

Cazuarul

Cazuarul

Cazuarul sudic (Casuarius casuarius) atinge o înălțime de doi metri și este o pasăre cu aspect arhaic care trăiește în Australia și Noua Guinee. Înălțimea sa o face una dintre cele mai înalte păsări pe pe Pământ. În partea superioară a capului, cazuarul prezintă o masă chitinoasă groasă cu aspect de cască, utilizată pentru a-și croi drum prin desișurile pădurii. Cazuarii sunt, de asemenea, unele dintre cele mai periculoase păsări, existând înregistrări că au omorât oameni. Ele își folosesc picioarele cu trei degete ascuțite pentru a provoca lovituri fulgerătoare.

Sursa: Science Times

Din aceeași categorie

© 2022-2024  Florin Mitrea – WordPress Theme Designed and Developed by PenciDesign

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Acceptă Detalii