Canabisul nu este mai bun decât placebo pentru tratarea durerii

publicat de Florin Mitrea
29 vizualizări
Flacoane de canabidiol (CBD)

Canabisul este unul dintre cele mai frecvent utilizate droguri din lume. Chiar dacă sunt puține țări în care utilizare canabisului este legalizată în scop recreațional, multe alte țări permit folosirea canabisului în scop medical.

Reducerea durerii este unul dintre motivele principale pentru care oamenii utilizează canabisul în scop medical. Potrivit unui sondaj din Statele Unite ale Americii, 17% dintre respondenții care au raportat utilizarea canabisului în ultimul an l-au consumat în urma unei rețete medicale. Atunci când vine vorba despre automedicație, cifrele devin chiar mai mari – cu estimări că 17-30% dintre adulții din America de Nord, Europa și Australia folosesc canabisul pentru tratarea durerii.

Deși canabisul și produsele din canabis, așa cum este canabidiolul (CBD), sunt utilizate pe scară largă pentru reducerea durerii, eficiența acestor încă este neclară. Aceasta este concluzia unui studiu recent, publicat în American Medical Association, care sugerează că utilizarea canabisului nu este mai bună decât placebo pentru atenuarea durerii.

Autorii au analizat 20 de evaluări clinice controlate, la care au participat 1.500 de persoane și în care utilizarea canabisului pentru tratarea durerii a fost comparată cu placebo. Aceste evaluări au analizat diferite tipuri de durere (cum ar fi durerea neuropatică și scleroza multiplă) și diferite produse de canabis, inclusiv THC, CBD și canabisul sintetic. Aceste tratamente au fost administrate pe diferite căi: medicamente orale, spray, ulei sau inhalare de fum.

Rezultatele analizei au arătat că durerea a fost evaluată ca fiind semnificativ mai puțin intensă după tratamentul cu un placebo, în funcție de persoană. Nu a fost observată o diferență semnificativă între canabis și placebo în privința reducerii durerii.

Analiza a luat în considerare, de asemenea, modul în care studiile au fost prezentate în mass-media și în revistele academice, pentru a se stabili dacă există vreo legătură cu efectul terapeutic raportat de pacienți. Cercetările au arătat că informațiile din mass-media sau de pe internet pot influența așteptările unei persoane față de un tratament.

Din aceeași categorie

© 2022-2024  Florin Mitrea – WordPress Theme Designed and Developed by PenciDesign

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Acceptă Detalii