O nouă specie de ”superviermi” ar putea revoluționa reciclarea plasticului

publicat de Florin Mitrea
85 vizualizări
Supervierme

Larvele unei specii de insecte cu gust pentru plastic ar putea ajuta la revoluționarea reciclării plasticului, potrivit BBC.

Oamenii de știință din Australia au descoperit că Zophobas morio – cunoscut în mod obișnuit sub denumirea de supervierme – poate supraviețui unei diete cu polistiren. Ei cred că larvele gândacului digeră plasticul cu ajutorul unei enzime intestinale.

Cercetătorii de la Universitatea Queensland din Australia au hrănit trei grupuri de superviermi cu diete diferite pe parcursul a trei săptămâni. Grupul care a mâncat polistiren chiar a câștigat în greutate.

Echipa a descoperit mai multe enzime în intestinele superviermilor care aveau capacitatea de a degrada polistirenul și stirenul. Ambele tipuri de plastic sunt obișnuite în containerele de unică folosință și în alte produse, cum sunt izolațiile sau componentele auto.

Cercetătorii speră să identifice care enzimă este cea mai eficientă, astfel încât ea să poate fi reprodusă la scară industrială pentru reciclare. Apoi plasticul ar putea fi mărunțit prin metode mecanice, înainte de a fi tratat cu enzima respectivă. Produșii degradării ar putea fi utilizați de alți microbi pentru a crea alți produși valoroși, cum ar  fi bioplasticul, spun cercetătorii.

Sursa: BBC

Din aceeași categorie

© 2022-2024  Florin Mitrea – WordPress Theme Designed and Developed by PenciDesign

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Acceptă Detalii