Deltacron, o nouă variantă a virusului SARS-CoV-2

publicat de Florin Mitrea
128 vizualizări
Deltacron

Deltacron este o nouă variantă a virusului SARS-CoV-2 care conține elemente ale variatelor Delta și Omicron – cu alte cuvinte, conține genele de la ambele variante, adică este un virus recombinat.

”Aceste recombinări apar atunci când mai mult de o variantă virală infectează aceeași persoană, în aceleași celule”, spune profesorul Lawrence Young, virusolog la Universitatea din Warwick. ”Deltacron este produsul variantelor Delta și Omicron care au circulat în cadrul aceleași populații.”

Unde a fost descoperită noua variantă?

Noua variantă a SARS-CoV-2 a fost identificată în câteva regiuni din Franța și pare să fie în circulație de la începutul anului. Genomuri cu același profil au mai fost identificate în Danemarca și Olanda.

Există rapoarte ale detectării variantei Deltacron în Statele Unite, în timp ce alte 30 de cazuri au fost identificate în Marea Britanie, potrivit UK Health Security Agency.

Dr. Etienne Simon-Loriere de la Institutul Pasteur atrage atenția că ar putea exista mai multe virusuri recombinate diferite provenite din Delta și Omicron. Variantele descoperite în Franța, respectiv în Olanda și Danemarca, sunt foarte asemănătoare și ar fi putut rezulta din aceleași virusuri-părinte.

Cât de îngrijorați ar trebui să fim?

Experții subliniază că variantele recombinate nu sunt ceva neobișnuit și că Deltacron nu este prima și nici ultima variantă de SARS-CoV-2. Totuși, deoarece până acum au fost identificate puține cazuri de infectare cu Deltacron, nu există suficiente informații în privința gravității bolii pe care aceasta o produce și a eficacității vaccinurilor.

Valurile anterioare de Delta și Omicron, precum și vaccinările, înseamnă că ar trebui să existe un anumit nivel de protecție și față de această nouă variantă.

Sursa: The Guardian.

Din aceeași categorie

© 2022-2024  Florin Mitrea – Temă WordPress dezvoltată de PenciDesign

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Acceptă Detalii