Un nou tip de ciocolată, creat de cercetătorii elvețieni

publicat de Florin Mitrea
4 vizualizări
Un nou tip de ciocolată

Dacă v-ați cam plictisit de varietățile normale de ciocolată, oamenii de știință din Elveția au inventat un nou tip de ciocolată, făcută din „jeleu de fructe de cacao”. Noul amestec folosește mai mult din fructele de cacao, ceea ce face produsul mai sănătos și mai durabil.

În mod obișnuit, ciocolata este fabricată din boabe de cacao, amestecate cu puțină pulpă din centrul fructului. Această masă de cacao este apoi amestecată cu zahăr, lapte praf și alte ingrediente, în funcție de cât de neagră este ciocolata. Bineînțeles, adăugarea zahărului transformă ciocolata într-un aliment mai puțin sănătos. În plus, există o serie de aspecte economice și de mediu care sugerează că ne-am putea îndrepta spre o adevărată penurie de ciocolată.

Noua rețetă de ciocolată pusă la punct de cercetătorii de la ETH Zurich are potențialul de a rezolva aceste probleme. Ideea este utilizarea mai multor materiale din fructul (păstaia) de cacao, care sunt de obicei aruncate, inclusiv o parte mai mare a pulpei, precum și din căptușeala interioară a cojii, cunoscută sub denumirea de endocarp. Toate aceste sunt amestecate pentru a forma un „jeleu de cacao”, care este suficient de dulce pentru a putea înlocui zahărul din majoritatea rețetelor de ciocolată.

Găsirea concentrațiilor potrivite a necesitat numeroase încercări. Prea mult jeleu de cacao făcea ciocolata prea densă, iar pre puțin nu o făcea suficient de dulce. În cele din urmă, cercetătorii s-au hotărât pentru o formulă ce conține până la 20% jeleu de cacao, la fel de dulce ca o ciocolată neagră.

Noua ciocolată conține cu 20% mai multe fibre și cu 30% mai puține grăsimi nesaturate decât ciocolata neagră europeană. Acest lucru ar putea transforma ciocolata într-o plăcere mai puțin vinovată, mai ales că ar putea ajuta cultivatorii de cacao să câștige mai mult de pe urma recoltelor lor.

Cu toate acestea, înainte ca noua ciocolată cu jeleu de fructe de cacao să ajungă pe rafturile supermarketurilor, sunt necesare schimbări în infrastructură. De exemplu, cultivatorii de cacao vor avea nevoie de echipamente pentru a usca materialele pentru a face jeleul, iar producătorii de ciocolată trebuie să poată să-l încorporeze în fluxurile lor de producție.

Sursa: New Atlas

Din aceeași categorie

© 2022-2025  Florin Mitrea – Temă WordPress dezvoltată de PenciDesign

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Acceptă Detalii