Autentificarea biometrică în era inteligenței artificiale

publicat de Florin Mitrea
5 vizualizări
Autentificarea biometrică în era inteligenței artificiale

Autentificarea biometrică prin imagistică hiperspectrală este o tehnologie care detectează micile diferențe ale culorilor pentru a arăta caracteristicile și starea unui obiect. În timp ce o cameră normală creează imagini utilizând roșul, verdele și albastrul, o cameră hiperspectrală poate îngloba într-un singur cadru peste 100 de imagini realizate în spectru vizibil și infraroșu. Drept urmare, imagistica hiperspectrală poate obține informații pe care ochiul uman nu le poate vedea.

Hemoglobina din celulele roșii ale sângelui absoarbe lumina, ceea ce face posibilă observarea stării vaselor de sânge din palmă. Deoarece tiparul de distribuție a vaselor de sânge diferă de la o persoană la alta, diferențierea între indivizi devine astfel posibilă. Mai mult, tiparele venelor nu sunt vizibile la suprafața pielii, așa cum este cazul amprentelor, ceea ce face ca această bioinformație să fie considerată foarte sigură, deoarece nu poate fi citită cu ușurință.

Pentru a testa acest lucru, profesorul Takashi Suzuki, de la Universitatea Metropolitană din Osaka, Japonia, a pus la punct o metodă de identificare biometrică, indiferent de poziție sau orientare, folosind recunoașterea imaginilor cu ajutorul inteligenței artificiale. Rezultatele au fost publicate în revista Journal of Biomedical Optics.

Prin suprapunerea imaginilor în ordinea lungimii de undă și tăierea lor în funcție de coordonate ale palmei obținute prin AI, cercetătorii japonezi au reușit să obțină imagini cu o poziționare mai precisă, dimensiuni mai mici și un conținut mai mare de informații, comparativ cu metodele tradiționale.

„A fost posibil să facem diferențierea între subiecți. Mai mult, a fost verificată acuratețea noi metode și s-a confirmat că aceasta este foarte mare”, spune prof. Suzuki.

Autentificarea biometrică ce utilizează imaginile hiperspectrale oferă o securitate remarcabil de ridicată prin intermediul palmei și ar putea fi utilizată chiar pentru încuierea ușii. Dacă va deveni posibilă citirea stării de sănătate prin imagistică hiperspectrală, ar putea fi dezvoltat un sistem de management al sănătății cu informații obținute prin biometrie.

Sursa: Tech Xplore

Din aceeași categorie

© 2022-2025  Florin Mitrea – Temă WordPress dezvoltată de PenciDesign

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Acceptă Detalii